Baseball & Softball Against Cancer 2019

Samen kanker de wereld uit slaan!

Sinds 2012 wordt er jaarlijks een honkbal-en softbalclinic voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud. De clinic is een training die wordt gegeven door de beste honkballers die ons land kent. Veel van de instructeurs hebben gespeeld voor professionele honkbalorganisaties in het buitenland, maken deel uit van het Nederlands honkbalteam, spelen in de Nederlandse hoofdklasse of komen uit voor jong oranje.

De dag wordt geopend in het stadion. Hierbij worden alle instructeurs aan de deelnemers voorgesteld en wordt er stilgestaan bij de ziekte kanker. Dit gebeurd mede door een indrukwekkende minuut stilte. Na de opening verzamelen de deelnemers bij het team waar zij staan ingedeeld. Gedurende het ochtendprogramma wordt er getraind op trainingsonderdelen die horen bij de positie die de deelnemer heeft opgegeven. Het middagprogramma bestaat voor alle deelnemers uit een slagcircuit, loopoefeningen gevolgd door onderlinge wedstrijden. Na de sportactiviteiten wordt de dag in het stadion afgesloten met een sluitingsceremonie.

Inschrijven

Via het inschrijfformulier op de website van baseball en Softball Against Cancer – zie einde van deze pagina- kunt u uw zoon of dochter aanmelden voor de jaarlijkse clinic. In dit inschrijfformulier vragen zij onder andere de naam, leeftijd, de klasse waarin hij/zij honk – of softbalt en de positie waarop er getraind zou willen worden. Deze informatie gebruiken ze dan om hem/haar in te delen in een team. Deze indeling krijgt u ongeveer een week voor aanvang van de clinic per e-mail toegezonden.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.baseballagainstcancer.com & www.softballagainstcancer.com

Fietstocht Sportweek 2018, Mulo Honkbal

De Nationale sportweek 2018, van 15 t/m 29 september, deed ook MULO aan dit jaar. Er was de mogelijkheid om te gooien en slaan oftewel kennis te maken met de Honkbalsport.

In samenwerking met JIBB was Helmond dit jaar de Hostcity van de Nationale sportweek. Hieronder een kleine sfeerimpressie van de honkbal evenementen tijdens de Sportweek.

 

UrbanMatterz heeft dit jaar ook Honkbal

 

Op 22 en 23 september vindt in Helmond weer het UrbanMatterz festival plaats. Dit jaar zal voor het eerst ook honkbal een onderdeel van het evenement zijn. Voor meer informatie, zie afbeeldingen hieronder

UrbanMatterz

Afbeelding 1 van 3

 

Nieuwe kledingleverancier Mulo

Beste leden en ouders van leden,

Zoals jullie wellicht al hebben vernomen is er de afgelopen maanden druk overleg gevoerd met een nieuwe leverancier van de clubkleding. Het heeft wat langer geduurd dan gehoopt maar ondertussen kunnen wij u informeren over het feit dat met ingang van heden de clubkleding zal worden geleverd door Macron Store Deurne.

De samenwerking met Macron Store Deurne biedt de leden van Mulo het grote voordeel dat kleding in het vervolg op voorraad leverbaar is en ook kan worden gepast in de winkel aan de Stationsstraat 88 in Deurne. Naast de officiële clubkleding kunt u bij Macron Store Deurne ook terecht voor petten, schoenen en overige honkbalmaterialen. Op korte termijn zal het assortiment in de winkel nog worden uitgebreid.

Een nieuwe kledingleverancier betekent ook een nieuw officieel wedstrijdshirt. Sinds korte tijd wordt dit shirt al gebruikt door de spelers van onze beide seniorenteams. Dit officiële shirt is op dit moment voorradig bij Macron Store Deurne en kan ook via de nieuwe webshop worden aangeschaft. Deze webshop is bereikbaar via onderstaande link.

Om de samenwerking met Macron Store Deurne te vieren en ter introductie van de nieuwe officiële wedstrijdkleding geldt een speciale actie. Alle leden die het nieuwe wedstrijdshirt kopen krijgen gratis een rugtas die is voorzien van het Mulo logo. Deze actie geldt gedurende  3 maanden.

Macron Store Deurne nodigt u van harte uit om een bezoek te brengen aan de winkel in Deurne.

Namens Macron Store Deurne en het bestuur van Mulo,

Rik van Moll

 

Link naar webshop:    http://macronstoredeurne.nl/shop/clubs/mulo-baseball/

 

Bedrijven Softbal Toernooi 2018

Op 23 september is het weer zover. Het bekende bedrijven softbaltoernooi van Mulo. Dit jaar zal de 22e editie van dit gezellige softbaltoernooi plaats vinden op de velden van Mulo Honk-en Softbal. Iedereen kan zich aanmelden bedrijven, scholen, vriendenteams, sportteams etc. Het maakt niet uit of je kunt softballen, gezelligheid is namelijk het aller belangrijkste.  Voor meer informatie en waar je je kunt aanmelden klik dan hieronder op ons logo.

Feestelijke roadshow Rabobank Clubkas Campagne

Zoals velen van jullie vast al gezien hebben heeft Mulo Honk-en Softbal de afgelopen maand meegedaan met de Rabobank Clubkas Campagne.

Er kan nog twee dagen gestemd worden!!

De uitreiking van de cheque met het geld dat de club heeft opgehaald met de campagne zal plaatsvinden op zaterdag 26 mei op het plein tegenover Zaal Vissers. Om 13.30 zal de uitreiking beginnen.

Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Hoofdklasse honkbal bij Gryphons

Heb je altijd al eens een honkbalwedstrijd van de hoofdklasse honkbal willen zien maar nooit de kans gehad? Nu is die kans er! Op verzoek van Twins Sporting club (Twins) zullen er een aantal van hun hoofdklasse wedstrijden op het veld van de Gryphons in Rosmalen gespeeld worden.

Er zullen wedstrijden gespeeld worden tegen Pirates, HCAW, Storks, DSS, Quick en ook tegen regerend landskampioen Neptunus.

Save the dates:

DatumThuisUitTijd

Sportpark de Groote Wielen

Groote vliet 61,

5247NP, Rosmalen

Verzoek tot het draaien van kantinedienst

Beste ouders/leden,

Het nieuwe honkbalseizoen is al weer even bezig en voor alle teams zijn de eerste wedstrijden ook al gespeeld. Uiteraard heeft het de voorkeur van het bestuur dat de kantine op wedstrijddagen altijd geopend is. Dat is echter alleen mogelijk met jullie hulp. De kantinebeheerster kan op zaterdag namelijk niet zelf in de kantine zijn. Dat betekent dat de kantine alleen open kan zijn indien er voldoende bezetting is.

Gelukkig hebben zich er al een aantal ouders van leden zich bereid getoond om kantinedienst te draaien. Uit het schema, dat hieronder staat, blijkt dat we helaas de bezetting voor het seizoen nog niet helemaal rond hebben.

Via deze weg willen we alle leden, ouders, vrienden, kennissen etc. vragen om een of meerdere kantinediensten te draaien zodat er ook op zaterdag gebruik kan worden gemaakt van de kantine.

Ben je bereid de vereniging te helpen, neem dan contact op met Petra Coort.

Alvast dank voor jullie hulp.

WedstrijddatumBeeBall van 09:15 t/m 11:00 uur
Pupillen van 10:30 t/m 12:30 uur
Aspiranten van 11:00 t/m 14:00 uur
5-5-2018Simone OomenEllen Vogelaar
12-5-2018Petricia Winckens
Valerie Tunnessen
26-5-2018
2-6-2018Simone Oomen
16-6-2018Petricia Winckens
Ellen Vogelaar
23-6-2018Valerie Tunnessen
7-7-2018Marjolein v.d. Meer
25-8-2018

22-9-2018
22-9-2018

 

Rabobank Clubkas Campagne

Tussen 5 en 30 april 2018 mogen leden van Rabobank Helmond stemmen op de clubs die zij een warm hart toedragen. Het aantal stemmen dat een club krijgt bepaalt de hoogte van de bijdrage voor de club.

Dus bent u lid van de Rabobank? En wilt u onze club helpen met het op toegankelijke, sportieve en bovenal gezellige wijze aanbieden van de honkbalsport aan jeugd en volwassenen in Helmond  e.o. ? Stem dan tussen 5 en 30 april 2018 op Mulo Honk- en Softbal.

 


Let op: alleen leden van Rabobank Helmond mogen stemmen. Als u klant bent, bent u niet automatisch lid. Klanten kunnen in Internetbankieren, onder ‘Mijn gegevens’ zien of ze lid zijn van Rabobank Helmond.

MULO klusdag 2018

Het honkbalseizoen gaat weer beginnen. Dus het veld gaat weer onder handen genomen worden. Dit gaan we doen tijdens de MULO klusdag. De klusdag zal plaats vinden op zaterdag 10 maart. We beginnen om 9 uur met koffie en om half tien met klussen zodat we hopelijk genoeg tijd hebben om de klussen af te ronden.

We kunnen alle helpende handen gebruiken. Er zijn een aantal klussen met prioriteit die we graag tijdens de klusdag willen aanpakken. In het lijstje hieronder beschrijven we de belangrijkste klussen.

Als je de genoemde benodigde materialen hebt of goedkoop kunt regelen dan vernemen we dat graag zo snel mogelijk.

 • Softbal veld: Hek rond het gehele veld controleren en gaten opvullen en los hek maken.

Nodig: Schop, kruiwagen, gaas/net, ijzerdraad, Ty-raps, touw, kniptang.

 •  Veld ontmossen/gras inzaaien: Alle velden met gravel ontgrassen/mossen (waar geen gras hoort), Hoofdveld gras inzaaien op de kale plekken. Daarna gehele veld met net/wals narijden.

Nodig: Schoffel, kruiwagen, graszaad, zand, auto met trekhaak.

 • Telefoonkabel kantine: Er hangt een loze telefoonkabel in de kantine en mag worden verwijderd.

Nodig: een keurig stukje draad-volg techniek, en eventueel een kniptang/ schroevendraaier.

 • Dug-outs: Dak maken Nodig: Golfplaten.
 • Afdak kantine: Nodig: Golfplaten, trap, bevestigingsmateriaal voor golfplaten.
 • Kantine keuken: bedrading weg werken. (voor info vraag Petra).

Nodig: Afdekplaatje, schroeven, schroevendraaiers.

 • TL-lamp keuken kantine vervangen.
 •  Verlichting damestoilet
 • Slagkooi repareren Nodig: Wieltjes, net, Ty-raps
 • Backstop beitsen

Nodig: Beits, kwasten

 • Reclameborden poetsen en verwijderen.